Background Image

krachtig in de zaak

soepel in de vorm

Secretaressedag – uit de oude doos

Vandaag is de derde donderdag van april. En dus is het secretaressedag. Extra aandacht of waardering voor je secretaresse of officemanager. Je kunt er van alles over vinden. Voor de één is het commerciële onzin. Voor de ander is het terechte waardering voor het werk.

Waar het om gaat is de waardering van de mensen in het bedrijf. En of je dat dan op de derde donderdag van april doet of de dertigste dinsdag van het jaar maakt niet uit. Voor werknemers is waardering belangrijk.
 
Oude doos
Het leuke van arbeidsrecht is dat de zaken zo concreet zijn. Zaken over de dagelijkse dingen in een bedrijf. Herkenbare dingen. Of juist dingen waarvan je denkt: dat moet je dus nooit doen. Op deze secretaressedag een zaak uit de oude doos over het ontslag van een secretaresse. Door een advocaat. Typisch gevalletje van gebrek aan waardering.
 
Stankoverlast
De secretaresse werd in 2005 op staande voet ontslagen. Volgens het advocatenkantoor zorgde de vrouw voor stankoverlast in het toilet door een drugsverslaving. Ook zou de secretaresse haar werk niet meer goed uitvoeren. De secretaresse zou contact hebben met Antillianen waar ze drugs koopt. Einde dienstverband bij het advocatenkantoor.
 
Professionele rechtshulpverlener
Maar de secretaresse was het er niet mee eens. Die had in de praktijk vast al genoeg zaken gezien hoe je een ontslag moest aanvechten. De rechter moest een oordeel geven over het ontslag. Er was geen feitelijk bewijs van drugsgebruik. Er was geen dossier met functioneringsverslagen e.d. Juist van een professionele rechtshulpverlener als een advocatenkantoor mag worden verwacht dat werknemers duidelijk en schriftelijk worden geïnformeerd als zij niet goed functioneren. Het ontslag op staande voet was niet terecht.
 
Verdere details van deze uitspraak uit 2006 kunt u hier lezen.

Deel deze blog