Background Image

Oprecht

gefocust

Mijn werkgever gaf me een vaststellingsovereenkomst. Moet ik tekenen?

Nee, niet gelijk tekenen! Daarnaast is het belangrijk om niet in paniek te raken. Eerst maar even nadenken. Kennelijk wil uw werkgever de arbeidsovereenkomst met u beëindigen. De vraag is waarom hij dat wil. Vindt hij dat u niet goed functioneert? Is er een conflict met een collega of leidinggevende? Of is er misschien helemaal niets aan de hand? 

Om tot een overeenkomst te komen zijn twee partijen nodig. U kunt dus bezwaar maken tegen die concept vaststellingsovereenkomst en niet tekenen. Reden daarvoor kan zijn dat alles wat u betreft goed loopt en dat u wilt blijven werken.
 
Ingrediënten vaststellingsovereenkomst
Maar het kan ook zijn dat de werkgever wel redenen heeft om tot een beëindiging van het dienstverband te komen. Misschien is het dan toch beter dat u vertrekt bij deze werkgever via een vaststellingsovereenkomst. Dat voorkomt ook een procedure. Tegelijk is het dan wel erg belangrijk wat er in de vaststellingsovereenkomst komt te staan. Met de vaststellingsovereenkomst gaat u namelijk naar het UWV om een WW-uitkering aan te vragen. De overeenkomst moet aan wat eisen voldoen. Dan gaat het onder andere om de opzegtermijn en de verwijtbaarheid. Let er verder ook op of er goede afspraken zijn gemaakt over vakantiedagen, de eindafrekening en een beëindigingsvergoeding.
 
Wilt u er meer over weten? De arbeidsrechtadvocaten van Post & Bouter Advocaten helpen u graag verder. Zij kunnen de vaststellingsovereenkomst controleren en het overleg met uw werkgever voeren.

Neem vrijblijvend contact op:
t 0342 - 400 622 of mail naar info@postbouter.nl